Veelgestelde vragen

Het is belangrijk om te duiden dat niets “beschermt” tegen Covid-19. Je kan enkel het risico op besmetting verminderen door een combinatie van hygiënemaatregelen: een mondmasker dragen, goede handhygiëne, sociale distancing enzoverder. Het is niet omdat je een mondmasker draagt, zelfs een medisch mondmasker, dat je niet via je ogen zou kunnen besmet geraken. Of door het onzorgvuldig afzetten van je masker. Het antwoord is dus simpelweg “neen”.

Wat is dan het nut van jullie filters?
Onze geteste filters doen wel iets. Zo filtert onze SP70 tot 70% van de partikels tot 0,3 micron, en >90% van de partikels tot 3,0 micron. Het kan het risico dus verminderen. Opgelet, Breezy is geen medisch mondmasker maar een comfortmasker. Het dragen van een mondmasker is belangrijk om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Wordt het virus dan niet verspreid via de ventielen?
Er is 1 test die het helemaal zegt: de test met de kaars. Houd een brandende kaars voor je uit, met je Breezy aan. Blaas nu zo hard als je kan. De vlam zal niet bewegen. Houd nu de kaars voor of langs de ventielen. Probeer de vlam uit te blazen… Lukt dat niet? Dan heb je een goed werkend masker. Lukt het wel? Dan heeft je masker weinig zin.

Breezy mondmaskers zijn met ventielen ontwikkeld om je bij een prestatie te ondersteunen. Het ventiel zal openen wanneer er door overdruk nood aan is. Het rubber membraam dat in het ventiel zit zorgt er echter voor dat het geen “open gat” wordt, maar de luchtstroom grotendeels gebroken wordt. De hoeveelheid lucht die hierdoor vrijkomt is verwaarloosbaar en te vergelijken met “lekkage” die je bij een ander type comfortmasker langs de zijkanten zou hebben. Een heel deel passeert ook simpelweg in de omgekeerde richting langs de filter naar buiten.

Breezy is het resultaat van weken aan productontwikkeling. We zijn natuurlijk wel gestart op een bestaand concept. In Azië bestond het type masker reeds als in een andere vorm. Azië zou Azië niet zijn moest je er niet alles vinden, en alles in 100 verschillende uitvoeringen. Wil je wireless oortjes voor je gsm met je eigen merknaam? Volgende week in je bus.

Wat hebben jullie dan “ontwikkeld”?
In een eerste instantie hebben we de verschillende materialen getest. Van de ventielen ,de neusbrug en de klinknagels tot de draad, elastieken en velcro. Vervolgens hebben we de maten aangepakt om van een “one size fits all” een small, medium en large te creëren naar Europese standaarden. Daarna hebben we verschillende filters getest, zowel qua efficiëntie en compositie, als naar gevoel voor de huid en het productieproces. Vervolgens zijn we aan de slag gegaan met de certifiëringen (testen in de labo’s naar geldende Europese normen). Tot slot de 2-talige verpakking (Nederlands en Frans) en een 4-talige handleiding (Nederlands, Frans, Engels en Duits) dat àlle vermeldingen bevat die je nodig hebt voor een veilig en comfortabel gebruik van je Breezy.

En het verschil?

Je loopt het risico om in het klassieke dropshipping-verhaal terecht te komen. Je bestelt bij een schijnbaar Belgisch of Europese leverancier, maar die rechtstreeks bestelt in China. Levertermijn neemt weken in beslag, transportkosten moet je extra betalen, en heb je pech komen er nog eens importrechten, douanekosten en BTW onvoorzien bovenop. Vervolgens ben je ook niet zeker of de maat gaat kloppen, wat de kwaliteit is van de filter, neusbrug en afwerking, zit er vaak ook geen verpakking om en al zeker geen meertalige handleiding. Deze maskers zijn ook vaak niet Europese gecertifieerd of getest zoals Breezy. Let dus zeker op de details. 

Kies voor een aangepaste pasvorm. Nauw aansluitende BREEZY’s zorgen voor een beter draagcomfort. Hieronder een richtlijn.

Small is ideaal voor de jeugd.

Medium is ontworpen voor slanke en gemiddelde gezichten. In het merendeel van de gevallen betreft het hier vrouwen, jongeren en fijne mannen.

Large is er voor de heren.

O – Omtrek H – Hoogte
Medium 48-56cm 13-15cm
Large 52-60cm 14-16cm

Wanneer uw bestelling binnen komt doen we het nodig om je bestelling binnen de 24u intern te verwerken, en klaar te leggen. Vervolgens vragen we de ophaling aan bij onze partner bpost. Deze komt het pakketje de volgende weekdag ophalen, en doet een leverpoging de daarop volgende weekdag.

Het kan dus zijn dat je bestelling tot 3 dagen nodig heeft om tot bij jou te geraken. Kan het in 2, dan proberen we dit graag! Via jouw track & trace code kan je ten alle tijden volgen waar je pakketje zich bevindt. We verzenden vanuit onze centrale stock in Mechelen (België).

Wordt mijn pakje een tweede keer aangeboden of in het weekend geleverd?

Helaas hebben we dit niet voorzien. bpost doet 1 leverpoging, en levert het vervolgens af in het dichtsbijzijnde pick-up point. Je krijgt hiervan een bericht en een briefje in de bus.

De URL in mijn mail en/of de track & trace doen het niet. Wat nu?

Wacht steeds totdat je eveneens de mail van bpost hebt ontvangen. Het systeem heeft soms wat tijd nodig om alles te verwerken. Probeer het later nog eens opnieuw, eventueel door naar de track & trace pagina van bPost te gaan. Geef hier manueel je track & trace nummer in. Je vindt je nummer in de verzendmail, en de website van bpost hier: “www.bpost.be/trace“.

1 – Open het masker

met de binnenkant naar jou toe.

2 – Draai de ventielen

tegen de klok in open.

3 – Verwijder

de ventielen en de filter.

4 – Herhaal

in omgekeerde volgorde.

Controle voor gebruik

Controleer het masker inclusief alle onderdelen voor het gebruik op schade. Als het masker enige vorm van schade vertoont (mindere aansluiting, scheuren, gaten, vervorming, slijtage, of andere), kan het masker niet langer gebruikt worden en moet het worden vervangen.

BREEZY aandoen

Stap 1: Was je handen met water en zeep voor het aan te raken.

Stap 2: Controleer het masker op enige vorm van schade, en vervang indien nodig de filter of ventielen.

Stap 3: Houd het masker met de vervormbare neusbrug naar boven en de filterkant naar binnen.

Stap 4: Houd de twee oorlussen vast, plaats je kin in in het masker, en trek ze voorzichtig naar jou toe. Haak ze achter de oren vast zodat je vervolgens de hoofdband kan bevestigen (indien aanwezig). Plaats het masker zodanig dat het de neus, de mond en de kin bedekt.

Stap 5: Pas de neusbrug aan, aan de vorm van je neus. Raak het masker daarna niet meer aan.

Tip: Het wordt aanbevolen om het masker op de blote huid te dragen, omdat het dragen van een baard de filtratie-efficiëntie buiten de beoogde grenzen kan verminderen.

BREEZY uitdoen

Stap 1: Was je handen met water en zeep voordat je het masker aanraakt.

Stap 2: Raak de voorkant van het masker niet aan, het is mogelijks besmet. Raak enkel de oorlussen en hoofdband aan.

Stap 3: Houd de twee oorlussen vast, maak de hoofdband los en til ze voorzichtig op om het masker te verwijderen.

Stap 4: Berg het masker op in een gesloten recipiënt, gescheiden van elkaar of in een gesloten wasmand, en volg de onderhoudsprocedure.

Stap 5: Was je handen met water en zeep voordat je iets anders aanraakt.

Breezy

Sluit de velcro van de hoofdband (indien aanwezig) zodat geen velcro meer zichtbaar is. Was Beezy na elk gebruik met een neutraal wasmiddel zonder wasverzachter, en gescheiden met een toegevoegde ballast (bv een oude badhand-doek) om een mechanische reinigingsactie te kunnen genereren. Geen droogkuis.Voor het desinfecteren moet er bij het wassen een temperatuur van minstens 60 °C (indien mogelijk – anders kookwas) gedurende 30 minuten aangehouden worden. Was je handen nadat je Breezy in de wasmachine hebt gestopt. Laten drogen voor nieuw gebruik. Conformiteit gegarandeerd tot 10 was cycli.

Filters & Ventielen

De filters en de ventielen zijn vervangbaar en verwisselbaar. Na elk intensief gebruik van het masker wordt aangeraden om deze uit het masker te laten drogen. De levensduur is nauw verbonden met de intensiteit van het gebruik, en het onderhoud. Gebruik nooit filters of ventielen die tekenen van slijtage of schade vertonen. Vervang de filters uiterlijk na 1 maand gebruik. De filters en de ventielen mogen niet gewassen worden.

WAARSCHUWING

Controleer het masker inclusief alle onderdelen voor het gebruik op schade. Als het masker enige vorm van schade vertoont (mindere aansluiting, scheuren, gaten, vervorming, slijtage, of andere), kan het masker niet langer gebruikt worden en moet het worden vervangen.

Normering
Community face coverings CWA 17553:2020
Europese norm voor Comfort-, Community- en Barrièremaskers of Mondkapjes
Filtratie efficiëntie van 3 (± 0,5) μm partikels: 99,9% BFE (Cat.1)
Filtratie efficiëntie van 0,3 (± 0,5) μm partikels: 62% tot 72% PFE (EN13274-7:2019)

 

Dit community gezichtsmasker is geen medisch hulpmiddel in de zin van Verordening (EU) 2017/745 (chirurgische maskers) of Richtlijn 93/42/EEG, noch een persoonlijk beschermingsmiddel in de zin van Verordening (EU) 2016/425 (adembeschermingsmiddelen).

Dit communitymasker vervangt de hygiënemaatregelen niet (zoals regelmatig handen wassen, social distancing, vermindering van contact met andere mensen). Het voegt een fysieke barrière toe die de gebruiker in staat stelt zijn omgeving te beschermen tegen de projectie van deeltjes. Het kan de gebruiker ook een beperkte bescherming bieden tegen infectieuze agentia.

Om uw gezondheid en die van anderen te beschermen, is het zeer belangrijk om de gebruikshandleiding te volgen. Als u ziek bent, is dit masker niet geschikt, vraag uw arts om advies. Dit masker is niet bedoeld voor gebruik door medisch personeel.

Vezelsamenstelling
80% Polyester, 20% Polypropylene

Gegevens import
Project 12 BV
Fazantenstraat 14
2811 Leest
BTW BE0698.882.228

Disclaimer
Breezy.shop, Project 12 BV, de distributeur, transporteur of fabrikant van de sportmaskers zijn niet verantwoordelijk voor onjuist gebruik en de veiligheid van het maskers.