Als sporter wil je natuurlijk dat je veilig je sport kan beoefenen. Veiligheid is vandaag de dag nog belangrijker als je met een groep gaat sporten. Corona is namelijk nog niet voorbij en we zouden dus als sporter beter een mondmasker dragen. Helaas zijn de reguliere mondkapjes verre van geschikt om mee te sporten. Vandaar dat wij van BREEZY met de beste mondmaskers voor sporters op de markt zijn gekomen en daar gaan we je in deze blog alles over vertellen.

Wat is er mis met een klassiek mondmasker?

Om goed het verschil met onze sportmaskers te begrijpen, is het belangrijk dat je weet wat er mis is met een standaard mondkapje. Wanneer je bijvoorbeeld gaat voetballen of basketten, dan gaat je ademhaling veel sneller en is het belangrijk dat je voldoende propere lucht kan binnentrekken. Daarnaast wil je tijdens het sporten het beste uit jezelf halen en is er geen plaats voor irritaties of pijnlijke oren. Dit allemaal gaat een probleem opleveren bij een standaard chirurgisch mondmasker. Wanneer je een mondkapje hebt die goed op je gezicht aansluit zonder filter, dan kan dit ervoor zorgen dat je bij het sporten ongezonde lucht inademt. De mondmaskers van BREEZY hebben filters om op de juiste manier in en uit te ademen. Daarnaast bieden ze ook extra bescherming tegen Covid-19 en zijn ze daarvoor speciaal gekeurd door het Belgische labo Centexbel.

Wanneer je aan het voetballen of basketten bent, dan kan zelfs al een zweetbandje die niet goed zit voor ongewenste irritatie zorgen. Laat staan een mondmasker die naar je ogen toe kruipt of waarin je niet goed kunt ademen. Wij van BREEZY hebben daar voor je aan gedacht, de sportmaskers zijn er in verschillende maten en hebben elastische oorlussen om het masker tijdens sporten op zijn plaats te houden.

Zijn er nog andere voordelen?

Er zijn zeker nog andere voordelen die je bij een BREEZY sportmasker meekrijgt. Laten we wat dieper ingaan op de filters. Deze houden namelijk niet alleen Covid19 tegen, de mondmaskers houden ook fijne stofdeeltjes, smog, uitlaatgassen en pollen tegen. Dit is zeer belangrijk wanneer je in de stad, in de buurt van een snelweg of met hooikoorts aan het sporten bent. Daarnaast zijn de filters ook vervangbaar en je krijgt er bij elke set 4 van ons mee!

Vind je de stof van een klassiek comfortmasker ook zo irritant aan je gezicht? Wij ook en daarom dat wij van BREEZY bij onze mondmaskers voor sport voor een speciale binnenstof hebben gekozen. Deze stof is zeer comfortabel en je krijgt er geen huidirritatie door.

Zoals je hebt gelezen hebben we deze mondkapjes speciaal voor jou als sporter ontwikkeld, vandaar dat voetballers en basketballers hier zo positief over zijn. Je kan ze aanpassen aan je outfit of clubkleuren in het zwart, blauw (zowel donkerblauw als licht azuur blauw), rood, oranje en grijs. En dit in 3 maten small, medium en large.

Is het niet verplicht, doe het dan toch en wees beschermd!

Draag dit mondmasker voor sport bij elk sport: voetbal, volleybal, handbal, basketbal, badminton, tennis, padel, ping pong, volleybal, korfbal, hockey, ijshockey, fitness, dansen, fitness, en bij gevechtsporten of krijgskunsten zoals judo, karate, aikido, jiu-jitsu, kempo en vele andere sporten.